Totalt antall sidevisninger

lørdag 28. mai 2011

Tur til Hidra

Da var det tid for sommeravslutning med "Sanitetsdamene" og denne gangen skulle turen gå til Hidra utenfor Flekkefjord.

Vi startet fra Evje kl.08.00 og ankom Hidra før kl.11.00. Bussen fra Setesdal Bilruter fulgte med fergen over, men måtte parkere ganske kjapt, på grunn av smale/trange veier.


Vi var nok noe uheldige med været, men humøret var på topp og vi gjorde det beste ut av det. Det var desverre ikke alt som var åpent, da det er litt tidlig i sesongen. Vi startet med å se på "Fruenes hus", en liten butikk med planter og ulikt ting og tang til hjemmet.

Det er idyllisk på Hidra og vi fikk en fin spasertur der, på vei til de ulike tingene vi ville se.


På veien mot "Isbua" der vi skulle spise gikk vi også forbi "Heklestua". Butikkene her var ikke så store, så vi måtte gå inn i puljer. Ikke så lett å få plass til 20 damer samtidig i denne lille "stuen" :)

Det var veldig idyllisk og plutselig kunne i se "Isbua" på den andre siden.


Utsikten fra Isbua var også flott og kirken var tydeligvis under oppussing. Litt spesielt med en så stor kirke, på et slikt lite sted (ca 700 innbyggere).


Det var godt å komme inn i varmen, da det var både vått og hustrig ute.


Vi  hadde bestilt dagens ferske fisketallerken og fikk servert kokt lyr, med rabarbrapai til dessert. Veldig deilig.

Deretter forlot vi Hidra og dro tilbake til Flekkefjord og på besøk hos Tordis og Peder Haugland for å se på deres hage. Det var litt tidlig enda, så det var mye som ikke var klart og som ikke blomstret, men et lite inntrykk fikk vi i alle fall. De hadde plantet mange tusen Begonia, så en kan bare forestille seg hvordan det ser ut når alt blomstrer.


Utsikten fra hagen var enorm.

Her er en del av en gammel ovn brukt til blomster.

Her er et Magnoliatre og et bartre som het "apens skrekk" eller noe sånt.

Dette var en type Kristtorn.

Her hadde Peder laget en salong ved å meisle og dele opp en fjellknabb. Utrolig flott og ikke minst.... veldig godt funnet på.

En flott tur, med en flott gjeng med damer!


2 kommentarer:

  1. Treet du kaller apenes skrekk heter Apeskrekk (Araucaria araucana). Skikkelig stilig tre! Skulle gjerne vært med på den turen, har hverken vært på Hidra eller i den hagen ;)

    SvarSlett
  2. Ja, det var et kjempestilig tre. De hadde flere av de. At det kalles "-skrekk" er ikke rart, skikkelige pigger på det :)Hidra er utrolig vakkert og denne hagen i Flekkefjord var fantastisk. Den var på 10 mål, så jammen har de litt å stelle med også!

    SvarSlett