Totalt antall sidevisninger

onsdag 4. mai 2011

Nashville I

Da var vi på plass i Nashville og har tenkt å bli her et par dager. Vi bor på Best Western - Music Row, som ligger greit til i forhold til sentrum, slik at det er mulig å gå.

Vi hadde en fin tur ned til sentrum i formiddag, sola skinner og alt er bare topp. Her er den gamle jernbanestasjonen i Nashville som vi gikk forbi på veien, en flott bygning.


Artig å se på kontrastene i arkitektur egentlig, nytt og gammelt ligger side om side og alt er definitivt ikke like flott. Alle disse bygningene under her, ligger side ved side. Det er vel ikke akkurat en usannhet og si at ikke alle byggene er like fine, men det er sikkert noen som er uenige i det. Eller i alle fall uenige i hva som er fint og ikke like fint.



På vei til sentrum gikk vi over jernbanelinjene, der vognene sto lastet og var klare til å bli fraktet bort av store diesellokomotiver. Utrolig egentlig at de ikke har fått elektrifisert jernbanen her, men det sier vel noe om dieselprisen og lønnsomhet egentlig.


Et av målene for dagen var "Country Music Hall of Fame".


Her var det mye Country-historie selvfølgelig. De hadde store vegger med gullplater og slikt og de fleste av artistene hadde fått sin plass her. Vi kan i alle fall si at alle de som er/har vært å regne med i country-historien var her. I tillegg var det mye historie rundt instrumenter, musikkperioder osv. Hovedutstillingen akkurat nå var Tammy Wynette.




På utstilliingen så  vi Webb Pierce's Silver Dollar. Stilig og mange artige detaljer.





Elvis Presley's "Solid Gold" Cadillac var også å finne her.



Her er et av antrekkene til en av de nyere stjernene, nemlig Dwight Yokham.


I sirkelbygget hadde de fått sin platter på veggen alle sammen, her et par utvalgte bare.





Etter å ha gått gjennom "Country Music Hall of Fame", så var det tid for lunsj i hagen der. Vi gikk også gjennom "Roseparken" som lå rett ved, før vi gikk videre.



Turen gikk så videre til denne gaten der vi fant barer, isbarer, souvenirer osv.



Vi var blant annet innom "Tootsies, der denne karen underholdt. Han stoppet å spille og smilte hver gang noen skulle fotografere ham :)  Alle som spiller og alle som serverer her, gjør det for det de får i tips (det er lønna deres).


Nå følte vi veldig for en kopp kaffe og måtte leite litt, men på "The Second Fiddle" fikk vi tak i det. Nytraktet også, spesielt for oss. De som spilte her var tydeligvis litt kjent med nordmenn, for vi fikk kommentar på at vi måtte ha kaffe.


Vi måtte også en tur til "Ryman Auditorium", der blant annet Little Jimmy Dickens har vært med på mange radiosendinger fra.



Turen gikk så mot Tennessee River, forbi Hard Rock Cafe, Nashville. Nede ved elva var det også mulig å leie en Limousine, som gjerne ville kjøre oss rundt i byen.



Etter denne runden var det tid for å gå tilbake til hotellet, for å slappe av før kvelden.

2 kommentarer:

  1. fy fader på hall of fame ville jeg ha verdt.

    SvarSlett
  2. Ja, det var moro Gøran. Du får begynne å spare :)

    SvarSlett