Totalt antall sidevisninger

tirsdag 10. mai 2011

Fra Davenport via Dubuque til Fort Dodge


I dag morges startet vi fra Davenport og kjørte ned mot Missisippi, for å følge den et stykke.


Første stopp var ikke så langt unna, en liten by som het LeClaire. Her var det mulighet for å dra på elvecruise på Missisippi, men det hadde vi jo vært i New Orleans.

Rett utenfor LeClaire er Buffalo Bill født og rett bortenfor der elvebåtene lå ligger Buffalo Bill museet. Der hadde de noe om Buffalo Bill selvfølgelig, men også om historien i området generelt.Utenfor museet var det også et skovlehjul som brukes på elvebåtene.


Da vi kom inn, så tok Buffalo Bill i mot oss :)


James Ead hadde også fått sin plass på dette museet, da han er en sentral person i Missisippis historie. Han hadde ansvar for den første klinka stålbundne brua  som noensinne var bygget. Den ble bygget ved St.Louis i Missouri.

Det ble også vist mye annet fra livet rundt elven og rundt Buffalo Bill.


Her var det også utstilt en samling med gamle syltetøyglass, skulle tru de hadde vært i kjelleren vår ;)

En gammel brannbil og noen kjelker hadde også fått sin plass på utstillingen.


Klær og moter var vel aktuelt den gang også og det var slik noen kunne vise sin stand. Flere av skinnkåpene under er laget av hesteskinn.


En kopi av skolestua i LeClaire hadde også fått sin plass. Den er nok ganske ulik dagens skole vil jeg tro.

Det var også kopi av en taubåt på dette museet og en del annet rundt dette temaet/livet på elven.Borgerkrigen hadde også fått noe plass, først og fremst med fokus på det lokale riktignok.


LeClaire var en liten, koselig by.


Vi dro så videre langs elva og krysset Missisippi nok en gang, men først stoppet vi på en liten halvøy før brua over elva.

Da vi hadde krysset elva var vi en liten tur over i Illinois igjen og stoppet i en liten by der og spiste lunsj.

Turen videre gikk tilbake over elva og Iowa og til Dubuque. Her hadde de også et Museum med akvarium, som vi valgte å stikke en tur innom. Det passet godt med å få tatt en beinstrekk og kjørepause.


Fra tårnet på museet, så hadde vi god utsikt både til elva og til byen.


Turen gikk rett vestover videre og her var det massevis av jordbruksland. Hadde de gjort om et av disse jordene til plantefelt for juletre, så hadde de vel nesten kunne forsynt hele Norge med juletrær trur jeg. Åkrene strakk seg mange steder helt til horisonten som et hav. På det bildet som står øverst i dag, så kan en også få et inntrykk av hvordan veien var på vei til Fort Dodge, hvor vi er nå. Blei litt kjedelig mot slutten, så da var det godt å ta kvelden.

Klokken seks i kveld var det over 37 grader i skyggen!

Kvelden ble avsluttet med et godt måltid på "Applebees". Vi har spist på en slik restaurant tidligere på turen også og de har veldig god mat. Der er det også mulighet for å få noen av rettene som halve porsjoner, noe som er veldig greit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar