Totalt antall sidevisninger

torsdag 12. mai 2011

Fra Fort Dodge til Chadron

Dagen startet i Fort Dodge og vi kjørte mot Sioux City, der vi hadde lunsj. Etter dette gikk turen over Missouri River og vi forlot Iowa og inn i Nebraska.

På deler av strekningen så vi også skilt der det var varsel om at hest og kjerre kunne komme kjørende på veiens skulder. Et skilt som viser at personer fra Amish folket bor i området. Desverre så vi ingen.

Vi kjørte nå virkelig inn i "cowboy-land", store områder med beitemark og digre rancher. Et sted så vi også et skilt det det sto "cowboy-trail". Landskapet virket nok litt karrig på oss, da det stort sett var sandbunn og noen grasstuster hist og her. Innimellom var det riktignok større jorder som de tydeligvis dyrka grass på.Vi kjørte gjennom mange små byer på veien og de var stort sett like, men likevel et kjærkomment avbrekk på turen. Det var stort sett en butikk eller to, en bensinstasjon, skole, begravelsesbyrå og kirke i disse byene. Som bildet under her illustrerer litt, så ser det jo ut som byene i "ville-vesten" som en har forestillinger om fra filmer. Hadde en tatt bort bilene og putta inn hester og ryttere, så hadde en ikke vært i tvil :)

En og annen ranch så vi, men de lå gjerne et stykke ute på slettene. At denne strekningen var øde, var det i alle fall ingen tvil om. Vi så tusenvis av fler kyr, enn det vi så biler og mennesker på denne strekningen for å si det på den måten.Vi kjørte gjennom en liten tettbebyggelse og jammen dukket det ikke opp noen kalkuner, så endelig fikk jeg tatt bilde av noen. Jeg tror imidlkertid ikke de var ville, for de var på vei opp til et hus..... men kalkun er kalkun ;)


Et sted dukket også denne bygningen opp og jeg lurte på om vi var kommet til Kardemomme by.


Vi kjørte da over til Sør Dakota og kom inn til en liten by som heter Martin, der vi tok en liten pause før vi kjørte videre. Landskapet var ikke så annerledes, men vi nærmet oss Pine Ridge som er et indianerreservat. Der dukket opp et skilt som viste at deler av den veien vi hadde tenkt å kjøre var stengt, slik at vi måtte ta en omvei for å komme dit vi skulle. Dette resulterte i at vi ikke kunne ta oss tid til å kjøre den ekstra strekningen opp til "Wounded Knee" for å få sett minnesmerket der. Da vi kom inn til tettstedet Pine Ridge så måtte vi altså ta en omvei for å komme videre dit vi skulle. Det betød at vi heller ikke fikk sett graven til indianderhøvdingen  (Red Cloud tror jeg han het), som skulle ligge ved den planlagte veien.


Vi kjørte da over grensa til Nebraska  igjen og valgte å ta kvelden i en liten by som heter Chadron.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar