Totalt antall sidevisninger

torsdag 28. juli 2011

Lavkarbobrød

Ja, da har vi gått en uke på lavkarbo og begynner å bli vant til det, i alle fall littegrann. Jan Terje begynte å få litt avsmak for egg og flesk her forrige dagen og i går måtte vi begynne å planlegge noe annet. Vi savnet nok noe å ha under pålegget (bortsett fra at det jo ikke er pålegg når du ikke har noe under ;)))
Da var det tid for å finne en oppskrift på lavkarbobrød, og det fant jeg. Den er som følger:

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 boks crème fraîche
  • 3 ss solsikkeolje
  • 60 g Kruskakli
  • 40 g linfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g solsikkekjerner

Fremgangsmåte

Ha eggene i en bolle. Tilsett solsikkeolje og Crème fraîche, og visp alt sammen.Bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Rør med en sleiv.Vent med bakepulveret til slutt. Ha røren i en medium stor brødform, som enten er smurt eller er dekket med bakepapir.
Stek på nederste rille i ovnen, i ca. 55 min avhengig av ovn, ved 180 grader. Avkjøl på rist.

Næringsinnhold per 100 gram (kilde: matvareguiden.no):
KJ: 1251,5
Kcal: 301,5
Fett: 24,7 gram
Protein: 12,4 gram
Karbohydrater: 3,9 gram

Her er resultatet.


Brødet er faktisk ganske godt. Uten noen ting på, så kan det minne litt om kake, men når en får på smør og pålegg, så er et helt greit. Vi er enige om at vi godt kan leve med dette. Det gir jo også større muligheter til variasjon selvfølgelig og ikke minst.... det er lettvint og en trenger ikke styre så mye om morgenen. Vi var enige om at det måtte til om vi skulle lykkes med dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar