Totalt antall sidevisninger

søndag 8. mai 2011

Kentucky

I dag tidlig så startet vi i Tennessee, men det var ikke langt til vi krysset grensen til Virginia. Her tok vi en liten stopp for å ta et bilde over Benge's Gap.Vi fortsatte så videre og kjørte inn på "The Country Music Highway" og tok en liten avstikker til Clintwood der Ralph Stanley bor og hvor Ralph Stanleys museum er. Desverre var det ikke åpent i dag, så vi gikk bare rundt bygningen og kikket. Et flott bygg var det i alle fall.


Vi kjørte tilbake til "The Country Music Highway" og fortsatte  inn i Kentucky. På veien så vi mange tegn på at vi nærmet oss kulldistriktene. I bakgrunnen på bildet under, så kan en se hvordan kull utvinnes nå. Det er ikke som før, der gruvene er under jorda, men de rett og slett knuser fjelltoppene og flytter dem for å si det sånn. Det er klart at sånt gir store sår i landskapet.


Vi nærmet oss Pikeville der blant annet Patty Loveless og Dwight Yokham er født. Det var ikke store byen ( så vidt over 6000 innbyggere), men det var en koselig by.


Vi dro videre og kjørte også innom Van Lear, som er fødestedet til Loretta Lynn. Van Lear ble bygd opp på kullindustrien og av firmaet Van Lear. De som jobbet der var prisgitt eierne på alle måter. De jobbet der og fikk kuponger som betaling. Disse kupongene kunne bare brukes til å handle nødvendige varer med i Van Lears butikker.Vi kjørte litt rundt i utkanten der og i nærheten av der Loretta Lynn ble født.


Vi sto kanskje litt lenge i et kryss og kikket, for når vi kjørte videre, så kom det en bil etter oss og kjørte opp på siden av bilen. De lurte på om vi lette etter noe spesielt. Vi sa at vi var fra Norge og at vi var interessert i kullmuseet, men det var ikke åpent. Vi lurte også på hvor det originale Van Lear-huset var hen. De visste ikke så mye om det, men hvis vi kjørte inntil kanten, så kunne de prøve å finne det ut. De fant ikke noe mer ut av det, men de trodde kanskje det var museumsbygningen. De lurte på om vi var interessert i huset der Loretta Lynn var født, for hvis vi var det så kunne de hjelpe oss. Det var broren hennes som hadde det nå og han kunne ta privat visning mot betaling. Vi sa at vi ikke var interessert i det.  Den ene spurte etter en stund om Norway var et land i Europa. Egentlig ikke så overraskende at en del vet lite om resten av verden. Når en følger med på nyhetene her, så er det fryktelig lite nyheter fra andre steder enn USA eller der USA er involvert.Vi dro nå videre og så flere kullhauger og kullkraftverk.


Det begynte å dra seg mot kvelden og vi tok av rett sør for Ashland og kjørte innover i Kentucky og har nå kommet til en liten by som heter Maysville. Vi har nå vært ute og spist middag og følger med på værmeldingene for å se hvordan vi må kjøre videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar