Totalt antall sidevisninger

lørdag 14. mai 2011

På vei til Minnesota


I går ettermiddag begynte det faktisk å snø litt igjen og det var ganske surt. Da var det godt å slappe av inne for både dyr og mennesker.

Etter en tidlig frokost så startet vi på veien mot Minnesota. Vi stoppet i "Frontier Village" rett ved Jamestown. Selve museet var ikke åpent da vi var litt tidlig ute, men vi fikk se oss om i "byen". De hadde litt fokus på Bison, men de (levende eksemplarene) hadde nok gjemt seg blant trærene.

Det var en artig koipi avv en liten by, med autentiske hus og slikt. Vi ble litt overrasket over at postvognen var så liten egentlig, fordi vi trodde den var på størrelse med andre vogner vi har sett.Vi dro så mot Fargo og over og Moorehead og var da over i Minnesota en liten tur. Vi skulle da på "Hjemkomst Center", der båten ligger og hvor det også var kopi av en stavkirke. De ville fryktelig gjerne at vi skulle se på filmen av byggingen og turen, men den tok en halv time så vi droppet det. Tror de ble litt snurtne gitt, for vi ble spurt flere ganger av forskjellige som jobbet der. Mye av den seilasen har jo gått på TV, så vi hadde ikke lyst.Vi kjørte da tilbake over Red River og kjørte nordover. På veien så kjørte vi først innom Walle Lutheran church. Det var spesielt å gå der for å se på gravstøttene, det kunne vært en hvilken som helst norsk kirkegård. Mange kjente setesdalsnavn var det også, både på denne og de to andre kirkene vi var innom.


Etterpå kjørte vi innom Øst Valle kirke.


Dette var på veien mot der hvor Jimmy (tremenningen til Jan Terje) bor. Han var desverre ikke hjemme og det var bare en ung mann (barnebarnet) som var der. Det var ingenting å gjøre med, vi hadde ikke sagt noe om at vi kom innom så da kan slikt skje. Eiendommen ligger flott til ved Red River.

Vi satt så kursen mot Minnesota igjen og krysset Red River. Der kjørte vi innom Bygland Lutheran Church. Det var det samme her som på de to andre stedene, kjente setesdalsnavn blant annet.

Jeg fikk så vidt tatt et bilde av en "American Robin" her, men du må se godt etter midt på bildet :) for jeg klarte ikke å komme nærmere før den fløy.

Etter dette gikk turen via Crookstown, Ada, Ulen, Hitterdal og til Detroit Lakes hvor vi har tatt kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar