Totalt antall sidevisninger

tirsdag 17. mai 2011

Walnut Grove - Laura Ingalls - Milan - Red Wings - Wisconsin - 17 mai

Morgenen den 16 mai startet behagelig med en kopp kaffe på verandaen til Patty og Tom. Det var nydelig vær og vi hadde tenkt oss en tur til Walnut Grove på et Laura Ingalls Wilder museum.Jeg husker jo "Huset på Prærien", så det var artig å se noe av det som var fra den tiden. Laura Ingalls Wilder bodde mange steder, men i Walnut Grove bodde hun i noen av barneårene. Av det originale huset var det ikke noe her, men det var en kopi av en vanlig nybyggerhus.

Den gamle kirken i Walnut Grove var her på museet. Aldri har jeg vært inne i en så liten kirke. Det var to benker på midten, som må ha vært beregnet på barn også var det en benk på siden som nok var beregnet på voksne.


Det første huset som familien Ingalls bygde på Prærien, var et såkalt "dughouse". Det ble bygget inn i en bakke med tre torvvegger. Der det ikke var noen bakke å bygge i, måtte folk bygge alle fire vegger med torv (såkalt sodhouse).

På museet hadde de også noe de kalte "grandmas house", der en del gammelt utstyr var utstilt, som denne vaskemaskinen.


Det var også et dukkerom på museet, med dukker fra 1800 tallet og frem til i dag.


En litt mer moderne og større komfyr enn det de første nybyggerne hadde, hadde også fått sin plass.


Etter Walnut Grove dro vi til en by som heter Milan. Vi hadde lest at de skulle ha komper der hver tirsdag. Selv om det bare var mandag så dro vi dit, fordi vi tenkte at de kanskje hadde noe annet "norskt" på kafeen der. De hadde ikke det, men rett over gata så var det et norsk flagg i vinduet (vi vet ikke hvorfor).


På kafeen satt det en gjeng med menn som diskuterte "dårlige tider" og slikt, men vi fikk oss i alle fall lunsj. På utsiden av kafeen, sto blant annet denne stilige bilen.


Solnedgangen over Lester Prairie var vakker denne dagen også. Daisy liker godt å ha selskap ute. Hun kan ikke slippes løs, fordi hun da springer bort til et treholt på den andre siden av jordet. Der er det av og til coyoter og hun er så liten at de lett kan ta henne. Hun liker godt å få oppmerksomhet og kose seg inne også.

17 mai hadde vi bestemt oss for å ta en tur mot Red Wings. Også i dag var det flott vær og med en koselig lapp og hilsen fra Patty med Gratulerer med 17 mai, dro vi avgårde. På veien så vi en ørn som spiste på et påkjørt dyr. Ikke så lett å få tatt bilde av den, da den ble skeptisk da jeg nærmet meg. Plutselig kom det en bil forbi og da lettet den..


Vi kom så til Lake City, et idyllisk sted som ligger ved Lake Pepin (som er en den av Missisippi River). Jan Terje syntes det var så flott der at han dro noen toner på munnspillet han kjøpte i Nashville :)Vi kom så til Red Wings, som ligger rett ved Missisippi River. Vi dro inn i den gamle delen av byen. Der hadde vi lunsj og på bakeriet der fikk vi kjøpt brød som var bakt etter norsk oppskrift. Det var faktisk veldig godt og hun bak disken fortalte at de solgte mye av det brødet. De hadde også "Pottery" der, det vil si at de laget mengder av keramikk. Det var så mye fantastisk flott, men selvfølgelig helt umulig å kjøpe med. Det vil jo nesten ikke være mulig å få det med helt til Norge, så vi kjøpte bare en litebn ting og håper det er like helt når vi kommer hjem.
Vi kjørte så over Missisippi og var med ett i Wisconsin.


Vi valgte å kjøre den siden oppover et stykke og det var veldig flott der også. Det virket som om våren var kommet et lite hakk lenger.


På veien kjørte vi også gjennom Stockholm, som hadde hele 97 innbyggere :)

Vi valgte så å sette kursen over til Minnesota igjen til Hutchinson og mot Lester Prairie. Patty og Tom laget en nydelig middag og Patty hadde kjøpt norske lefser i anledning dagen! Sammen med norsk brød, ble jo dette et måltid en 17 mai verdig.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar