Totalt antall sidevisninger

torsdag 28. april 2011

New Orleans

Først og fremst er vi glad for at vi kom oss sørover tidsnok til å komme unna uværet. Det meldes om 200 døde til nå.

Tenk at over 30 år etter at jeg var der sist, så skulle jeg komme tilbake til New Orleans! Moro var det :)


Dagen har vært perfekt, flott vær, deilig temperatur. Ikke har det vært for varmt og ikke for mye vind, helt passe egentlig. Vi dro inn til det "French Quarter", fordi vi hadde planlagt å dra på jazzlunch cruise på Mississippi. Da vi kom dit, så skulle jeg ta et bilde, men hva skjedde? Jo, meldingen som kom opp på kameraet var "no memory card"! Shit, det sto jo igjen i pc etter blogging i går kveld! Da var det å gå på jakt etter en butikk der vi kunne få kjøpt et minnekort, og vi bare håpet at vi ville rekke det, før båten skulle seile. Lykken sto oss bi, rett borti gata fra der båten lå fortøyd fant vi en butikk, og vi fikk kjøpt et nytt minnekort. Han visste nok at han hade butikken midt i turiststrømmen den fyren, men.... vi var bare glad for at vi fikk tak i nytt minnekort.

Da var det bare å stille seg i kø, for å bli med hjuldamperen "Natchez" på tur.Vi kom oss ombord og var med på en 2 timers tur på Missisippi, hvor det ble guiding underveies og også servert lunsj. Det var levende jazzmusikk ombord, som det seg hør og bør i New Orleans.


Lunsjen var god den, men det er store posjoner, så det er ikke så lett å få i seg alt. Det var litt vanskelig å få med seg hva alt var, men det var i  alle fall kylling.


Både før og etter maten oppholdt vi oss på dekk, det var deilig å sitte der og vi kosa oss med litt kaldt drikke og deilig temperatur. Perfekt!

På denne bygningen hadde øverste delen blåst av i to tyfoner, siste gangen var det Katharina som tok den. Den var bygd opp igjen begge gangene, men siste gangen så hadde de fått "You are beautiful" øverst, kanskje i håp om å slippe unna flere tyfoner. Det var selvfølgelig mange andre fartøyer på elva, her "Fort Knox", som er et ro-ro skip.Her er St. Louis Cathedral, som hovedsaklig er bygd på 1800 tallet (selv om deler av den ble bygd noe tidligere). En flott kirke.Etter båtturen, var det tid for å se seg litt rundt og turen gikk mot "French Market". Moro å gå der å kikke, men som på alle andre markeder så er det mye rart å se på og også å kjøpe. Det er ikke spesielt vanskelig å la være å handle, men noe blei det likevel. Jan Terje sa at, "ja, ja... jeg hadde vel ikke forventet å få deg gjennom her, uten at det ble kjøpt noe som helst" :) Det var bare et par småting da. Det meste kunne kjøpes, også drikke (med og uten alkohol) som en kunne ta med seg rundt i gata om en ville.
Vi gikk rundt i gatene og vi koste oss. Var også innom parken som ligger foran St.Louis Cathedral, en flott park. Foran kirken står det en statue av Major General Andrew Jackson (amerikas sjuende president).Noen merkelige trær der ssom ser ut som de ikke har bark, men neimen om jeg vet hva de heter.  

Ellers så er det mye artig å se på og oppleve, men det blir en del tråkking selvfølgelig. Disse hadde bundet fast eksosanlegget og døra på førersida kunne ikke stenges helt, men det var visst ikke så nøye. Jammen i meg var ikke bagasjerommet helt fullt også, men de klarte å få dyttet en gammel mann inn bak der likevel :) Han vinket til oss da de kjørte.


Santa's Quarters var det selvfølgelig helt umulig for meg å gå forbi uten å stikke innom. Der skal jeg si det  var mye jule"greier". Her kunne du til og med få "julekuler" som så ut som mobiltelefon, lastebil, flasker osv. Moro å se selvsagt, men det er ikke så lett å få den store julestemningen i slutten av april, men jammen i meg hadde det vært moro å kjøpt noe av det de hadde. De hadde selvfølgelig det som jeg oppfattet som fine ting også, men det kom likevel fram at det nok er litt ulike tradisjoner.
Kvelden ble avsluttet med et godt måltid. Det er mye frityrsteking her, og middagen besto først av en nydelig salat med sennepsdressing. Deretter var det skalldyrtallerken. På denne var det reker, catfish og østers og i tillegg løkringer og pommes frites. Utrolig deilig var det, men det som egentlig var minst godt hvis vi skal si det sånn, var utvilsomt catfish.

Vi har hatt en flott dag i New Orleans, med musikk rundt over alt i gater og restauranter/kafeer.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar