Totalt antall sidevisninger

lørdag 17. september 2011

Fin tur til Gautestad i dag.


På bakgrunn av de værmeldingene som forelå for i ettermiddag og resten av helgen, og for den saks skyld de neste dagene, så bestemte vi oss for å dra på jakt i formiddag. Idag var det Gautestad som sto for tur og vi kom opp dit rundt halv sju. Da vi var nesten fremme, så sprang det en hare over veien og Klang ble helt vill. Han hadde nok satt pris på å bli sluppet ut av bilen der og da, men det var ikke akkurat der vi hadde tenkt å stoppe så han måtte vente litt.


Det varte ikke lenge før Klang fikk los da han ble sluppet i skogen. Etter hvert så kom Randi og et par stykker til også og skulle være med på jakta.  Klang holdt ut i flere timer og han fikk ut hare flere ganger, men den kom ikke nært nok til at noen kunne skyte. Vi så imidlertid haren på avstand i alle fall.

I tolv, halv ett tia så tenkte vi det var nok og Klang begynte å bli sliten etter hvert også. Han har jo blitt 11 år, men det er rart med  det, når han får teften av hare, så er det som en vitamininnsprøytning og han gir seg ikke så lett.


De to andre skulle prøve på hare et annet sted på Gautestad, med en annen hund og vi skulle bli med Randi å trekke garn. Turen gikk da til Høvringsvann, der Randi hadde to garn stående. 13 flotte ørreter var det i garna og de var mellom 400-700 gram, fine og røde i kjøttet. Vi fikk fiskene ut av garna og hang garna på plass  og fikk renset fisken.


Vi fikk med oss fire flotte ørreter og to av dem gikk rett i panna da vi kom hjem og de smakte himmelsk.


En flott tur på heia i dag og nå har det også begynt å regne ute. Godt regnet ikke kom da vi var ute i båten i alle fall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar