Totalt antall sidevisninger

søndag 14. august 2011

Carbonara som lavkarbo

Carbonara som lavkarbo kan en jo tenke kunne vært en liten utfordring. Heldigvis så hadde Rikke funnet en oppskrift på www.lavkarbo.no, som hun hadde forøkt med vellykket resultat. Da var det bare å gå i gang.



Her skal squash erstatte pastaen.

Skjær en squash på langs og ta ut frøene. Lag lange remser med ostehøvel eller potetskreller. Legg squashen over i et dørslag med litt salt (jeg bruker kun Seltin), slik at en del av fuktigheten trekker ut. Kok så squashen i fosskokende vann i ca. ett minutt.

Så var det sausen som har følgende ingredienser:
  • 1/2 finhakket løk
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 pakke bacon
  • 1/2 kyllingfilet
  •  1 1/2 dl kremfløte
  • 2 eggeplommer
  • 1 ss revet ost (Norvegia eller Jarlsberg)
  • ca 50 g Parmesan
  • litt salt og pepper
  • frisk Basilikum
Skjær bacon i biter og stek det, la fettet renne litt av. Skjær kyllingfileten i små biter og brun den. Stek så løken og hvitløken på svak varme, slik at det blir brunt. Tøm alt i en kjele.

Bland sammen fløten, eggeplommene, osten og litt basilikum i en bolle og krydre det litt med salt og pepper. Tøm det så over i en kjelen og bland det sammen med resten. La det koke et par minutter.

Putt så squashen over i kjelen og bland sammen og la det koke ett par minutter til.   Serveres umiddelbart og pynt gjerne med litt frisk basilikum og litt revet parmesan på toppen.

Denne porsjonen passer til 2-3 personer. Nydelig på en lørdagskveld og den kan også nytes kald til lunsj dagen etter.

Dersom du regner 3 porsjoner på denne, så utgjør det ca 4 karbohydrater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar