- 1 ss løk, finhakket
- 5 pepperkorn, grovknuste
- 1 persillestilk
- 1 laurbærblad
- 2 ss hvitvinseddik/estragoneddik (vanlig eddik går også bra)
- 2 ss vann
- 150-200 gram smør
- 3 eggeplommer
- estragon
Bland løk, pepper, persille, laurbærblad, eddik og vann i en kjele. La laken koke uten lokk til den er redusert til det halve. Sil laken. Kok opp en kjele med vann til vannbad.
Skjær smøret i terninger.
Ha eggeplommene i en bolle og hell i den innkokte silte laken under kraftig visping.
Sett kjelen i vannbadet og visp til det tykner.
Pisk inn smøret litt etter litt i eggeblandingen under konstant visping slik at sausen ikke skiller seg. Smak til med krydder (estragon og salt).
Dersom sausen sprekker, så rører du inn en skje med vann for å "samle" den igjen..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar