Totalt antall sidevisninger

søndag 31. juli 2011

Nesten karbo...fri, hjemmelaget Bernaisesaus

I dag var det tid for å lage en Bernaise, med lite karbohydrater.

  • 1 ss løk, finhakket
  • 5 pepperkorn, grovknuste
  • 1 persillestilk
  • 1 laurbærblad
  • 2 ss hvitvinseddik/estragoneddik (vanlig eddik går også bra)
  • 2 ss vann
  • 150-200 gram smør
  • 3 eggeplommer

  • estragon
 
Bland løk, pepper, persille, laurbærblad, eddik og vann i en kjele. La laken koke uten lokk til den er redusert til det halve. Sil laken. Kok opp en kjele med vann til vannbad.
Skjær smøret i terninger.
Ha eggeplommene i en bolle og hell i den innkokte silte laken under kraftig visping.
Sett kjelen i vannbadet og visp til det tykner.
Pisk inn smøret litt etter litt i eggeblandingen under konstant visping slik at sausen ikke skiller seg. Smak til med krydder (estragon og salt).
 
 
 
Dersom sausen sprekker, så rører du inn en skje med vann for å "samle" den igjen..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar